CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, February 24, 2013

My Herbalife:)

Assalamualaikum wbt buat semua pembaca..wah lama gilos weh tak update semua nih. tapi stalk orang lain punya blog mmg suka muehehehe.  So what's now?
tengok tajuk pun dah tau kot, ntuk entry kali ni, acha nak share pasal Herbalife, something that change my view on life. Hee
1st thing, what is Herbalife?



SEJARAH HERBALIFE

Pada tahun 1980, Herbalife adalah syarikat pertama yang menggabungkan kuasa pembersihan dan penyembuhan herba dengan menggunakan sains nutrisi terkini. Sebagai tambahan kepada ini adalah sokongan peribadi kepada setiap pelanggan melalui sistem jurulatih yang unik. Kombinasi hebat ini telah meningkatkan jualan daripada $2 juta pada 1980, kepada $3.8 bilion dolar pada 2008, pada masa yang sama berkembang ke lebih 80 negara. Orang yang memungkinkan ini adalah Michael O Johnson yang menjadi Ketua Pegawai Eksekutif Herbalife.

FAKTA-FAKTA MENGENAI HERBALIFE

  • Herbalife bermula pada 1980 dengan jualan sebanyak $2 juta
  • Herbalife mendapat jualan sebanyak $3.8 bilion jualan dari seluruh pelusuk dunia pada tahun 2008.
  • Herbalife telah menjadi peneraju industri sains nutrisi selama lebih 31 tahun.
  • Buat masa sekarang Herbalife telah beroperasi di lebih 80 negara di seluruh dunia.
  • Herbalife adalah satu-satunya syarikat nutrisi yang mempunyai doktor pemenang Hadiah Nobel dalam proses perkembangan produk.
  • Herbalife mempunyai lebih 70 juta pelanggan yang berpuas hati di seluruh pelusuk dunia.
  • Herbalife adalah pencapai prestasi bagus secara konsisten di NYSE (New York Stock Exchange)


sekarang acha Fully Qualified Supervisor, Alhamdulillah. mula terjebak dalam Herbalife ni sebab my big bro lah. dia sesuka hati je masukkan nama acha jadi downline dia, without any permission haha. kitaorg adik beradik guna sistem buddy, so my bro, my sis, and me jadi supervisor terus. fuhh modal tu tanya diorang. tak masuk campur k. HAHAHA.

so am I lucky? yes I am. Alhamdulillah. My Herbalife friends tak henti2 cakap I beruntung, sebab ada orang sponsor and back up yang awesome. Family support :)

memula acha memang consume Herbalife sebab nak lose weight je. serius malas la nak business2 ni. but then my bro n my sis in law took me to the very first HOM, (Herbalife Opportunity Meeting) dekat Batu Pahat. Hotel ape tah nama dia. Lupa. dah lama kot. Masa tu betul2 after dapat result spm. and nak "terbang" pergi plkn. Balik je dari event tu, acha terus cakap dekat diri acha,

"I'm a businesswoman".

Haa hebat tak penangan event Herbalife? hahaha. tu baru HOM. Belum lagi STS (Success Training Seminar), ZeroToHero, Spectacular, Extravaganza, Herbalife University.......
setakat ni yang acha dah pernah pergi adalah hom, sts dan spectacular. and i'm looking for the next bigger event, insyaAllah.

so apa yang bestnya jadi Supervisor ?
Supervisor Benefits 
As an Herbalife Supervisor you will earn the highest discount of 50% plus Retail and Wholesale Profit and become eligible to earn Royalty Overrides (R. O.). A Fully Qualified Supervisor is eligible to:

 Earn a 50% Retail Profit
 Earn up to 25% Wholesale Profit
 Earn a R.O. of 1% - 5% on their first level Supervisor
 Earn a R.O. of 1% - 5% on their second level Supervisor
 Earn a R.O. of 1% - 5% on their third level Supervisor
 Attend special workshops and training sessions
 Qualify for special Supervisor recognition

p/s : haaa faham dok? translate sendiri yee :p
Haaa best tak ekekeke. 

Macam mana nak jadi Supervisor?
nahh, baca ni :

Qualifying As A Supervisor
There are two ways to qualify as a Supervisor:

 One-Month Qualification: Achieve 4,000 Volume Points in one Volume Month (with a minimum 1,000 of those 4,000 Volume Points unencumbered).
 Two-Month Qualification: Achieve 2,500 Volume Points for two consecutive months (with a minimum of 1,000 of those 2,500 Volume Points unencumbered for each month).
All of your Distributors’ Sales Volume plus your own Sales Volume counts as your Total Volume.
Qualifying Supervisor
Temporary 50% Buying Privileges
Once you’ve achieved 4,000 Volume Points in one month, all subsequent orders during that same month are at a temporary 50% discount. All 50% discount orders must be purchased directly from Herbalife. Your Supervisor must contact Herbalife to authorize you to purchase at the temporary 50% discount. The authorization, once approved, will be in effect until the
first of the following month, at which time you will be entitled to all the privileges of a Fully Qualified Supervisor, assuming all other Supervisor requirements have been met.

So basically korang dah tau kut mcam mana bisnes ni :) Kalau macam acha sekarang, Alhamdulillah, untuk umur 18 tahun ni, (belum birthday lagi so still 18 ekekekek), and title as a student, memang untung :) Tak sampai 2 bulan pun serius part timer berbisness I already have 4 downlines, yang semuanya sama umur. Ada yang housemate, schoolmate dulu, ada yang nak lose weight dan ada yang nak serius bisnes jugak like me. 

Banyak yang tanya how's my income? dan ini jawapannya. almost 2k. that's income active yang dapat cash. kalau income passive yang Herbalife bayar belom layak lagi, but I'll work for it :) and of course acha akan modalkan balik dan beli more products from company, dan cari downline lagi ^^ Then diorang tanya lagi, macam mana buat? haa tak susah pun. promote jelah dekat facebook, twitter, bg flyer, haaaa yang paling senang bawak botol 2 liter tu ke hulur hilir dan pakai button. Be the brand cheeeewah :) sebab kat dunia ni terlalu banyak orang, yang diorang semuanya nak sihat.

Dan kalau nak lebih 'bertenaga' rajin rajinlah ye pegi event. hoho. acha ni pemalas sikit. skip jugak event wehh. haa yang ni jangan ikot. yelah sebab as a student memang pack weh. lagi2 kalau masuk  palam. haktuihhh gila busy, cuti nak pulak memanjang. hahaha palam femes sebab cuti panjang ekekeke. Lagi susah kalau takde lesen macam acha ni. Naik public transport je lahh. Penat? memang penat. but it's worth u know. dan energy korang recharge setiap kali pergi event!! seriously!! tak tipuuuuu :3

kat entry ni jugak acha nak ucapkan ribuan terima kasih dekat cc: Zafirah Abd Rahman, my classmate that forced me untuk teman dia pegi HOM haritu. alih2 aku yang excited hoho :p masa tu acha terus excited call kakak, dan tanya nombor kak oja, acha terus text dia, dia pun terus call acha, terus suruh beli tiket pergi Spectacular. fuhh hebat hebat penangan event Herbalife ni hehehe

pertemuan pertama selepas lama berpisah :P
my upline : GET team member : Kak Farizah@Oja
K-Club Taman Melawati
STS GenH


1st Spectacular 2013
Stadium Bukit Jalil
Herbalife Freshman Class
Supervisor je boleh masuk:D



HOM aunty Sharifah Millionair team member
location: Shah Alam
Fuh pakai kereta Ferrari double seat 2juta, lagi mahal dari rumah --'

with Exe Pres Team Puan Hjh Kamilah
Supervisor meeting and I was late haha
i am truly inspired by her
traveled alone^^
HOM at Shah Alam Convention Centre
with 2 of my downlines Azlin and Soraya Jasmine
Universiti Malaya. I traveled here alone,
to meet my newbie customer and downline, Aziean (pink)
Lupa pula nak share pasal testimoni product, hee. so far, I already lose 6kgs without workout! haaa impressed tak ?!! :p

Hope entry ni dapat bantu korang yang nak tahu apa itu Herbalife. dan kalau berminat dan nak penerangan lanjut, boleh contact acha terus, call/message/whatsaap 0197273545 or via facebook : Aishah Salleh and twitter : @achasalleh




Friday, September 28, 2012

Jalan

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua:)

Tiada yang menarik untuk acha kongsikan sebenarnya. But I need a medium to vomit this feeling. Hmm.

Jalan. Kenapa jalan?

Sebab setiap orang ada jalan hidup masing2. Yang pasti, cuma 2 je jalan hidup kat dunia ni. Jalan betul, dan jalan salah.

Tapi mampukah acha bercakap soal ini? Dari hati seorang hamba Allah yang hidup cuma baru 18 tahun?

Acha tak pasti sama ada acha pasti dengan pilihan jalan acha. I want to be that my heart want to be. Not others. But I have to continue since I also love them very much.

You get the point, I think.

Sekolah dan universiti adalah perkara yang berbeza. Acha mungkin culture shock agaknye. Haha.

);

Masa akan terus berlalu. Itu acha tahu. Dan adakah terlalu lambat untuk acha berundur kembali?


Aku ingin menjadi seorang insan berguna di dunia dan akhirat. InsyaAllah.


Friday, August 24, 2012

Raya saya. Raya anda bagaimana?

Assalamualaikum semua. Maaf seikhlas hati kerana sudah melampau bejuta tahun lamanya tidak mengupdate blog ku ini. Eishh eish eish. Ampuuuun.

Raya ni ialah untuk ke 18 tahunnya untuk acha. dah beso dah. Dah boleh kahwin dah :p. Zaman berubah,, suasana raya pon mesti berubah. Kalau dulu, punyalah tak malu beraya bersama saudara mara (anak buah, ekeke) dari satu rumah ke satu rumah, dari kampung ke kampung. Ohh yang ini best, siap jatuh parit lagi ! Pastu tumpang tandas rumah makcik sebelah parit tu nak bersihkan badan, lol ! Haha, balik rumah dengan basah kuyup, acha tak ingat mak marahh ke tak, yang penting macam tak malu je jatuh parit ! >.<'

Tahun ni juga raya acha yang pertama sebagai pelajar universiti, cheewaah. Taklah se'pressure' dulu, tahun SPM lah katakaann. Tahun pertama pakai jubah, juga XD. Jubah acha kaler ungu, anda pula ? hoho.

Raya tahun ni macam biasalah, Kaytee and the family mestilah balik kampung sini. Paling awal datang dan paling lambat balik. Dat's what I like about them. Hew. Kaytee dah nak fly dah gi Mesir. Taktawla tahun depan dapat tak beraya bersama lagi. Tapi kaytee ko kan kayo. Balik lah tiap tahun oi. Nanti eden rindu kalau hang tak balik:'(

Yg tengah tu fiqah,(gigi besi), kanan tu kaytee, dan kiri sekali tu Miss Universe. ekeke>.<
 
Ni gambar raya keluarga saya yang mula2 sekali. Sebab ada 2-3
 rombongan keluarga lain datang lambat sikit. So lain gambarnya.


Itu je dari acha. Harap dapat memberi manfaat mengubat rindu pembaca2 blog saya! cehh :)

 
                                                                                                                                 I bought a new Samsung Galaxy Note ! yo :p

Friday, June 22, 2012

Gentlemen or ladies?

Assalamualaikum w.b.t  to all readers. This week is the second week of lecture. As a new student, at a new place, there is still many kind of things that I not learn yet. Fuhh, even the lecture was just a briefing, madam already gave us the task, assignment and tutorial to do. What is interesting here, we will check our facebook most of the time as the lecturers use that medium/social networking to give any information. Oh btw, the internet access here is awesome, wireless everywhere(: Don't be jelly. Haha, What is your expression when you read the title?
This silly accident happen on Thursday of the first week, when I was preparing myself for Zuhur prayer. My classmates and me were searching for the nearest mosque, after having a lunch at PSB (Plaza Satelit B). and yeah, we don't even know that PSB also has a mosque. So, we walked for 5 minutes more or less to the FF2 buliding (Faculty Farmasi). Yeah, this place is HUGE. There is two mosques there, side by side, crowded by people. Most of them are foundation student, and also diplomas.
Between the mosque, there is a washroom, and without looking at the sign I just entered the room :B

And I think you can guess what's happen next --'

I felt weird as the washroom was empty, why they were not using this ladies, duhhh .
After I finished everything, I walking towards the door. and suddenly the door was opened by a man, and I could see his cloth, Faculty Farmasi. and I was like, I shouted like, AAAAHHHHHHHHH !!
He closed back the door, and again opened it back,

man: eh, ni toilet lelaki kan? :D
me: haa? I'm sorry I'm sorry !! without looking him I rushed to go out. silly.

Now I hope he not remember my face.
14 June 2012

Wednesday, June 13, 2012

My First Kupon Yeaaa

Assalamualaikum w.b.t

Malam yang dah mengantuk ni ku gigihkan jua untuk menaip di keyboard ini. Just for sharing, harini acha mcm makin selesa dengan classmates, housemates mmg dah lama daaah. hahaa. Macam macam berlaku hari ni, contohnya tertinggal kad koko kaler oren tu bila nak daftar. I planned after my BEL260 (english) class I wanted to rush to go to bus stop sbb tanak naik batu caves tu. Unluckily bustop tu penuh gila dengan manusia, but still don't want to go on with stairs. Tunggu punya tunggu, barulah terhegeh hegeh nak call classmate pasal registration for koko tu then dy cakap its okay to not bring the card, and I was like, whaaat?! Okay, this is Allah's plan and I can't change it. I thought I wanna join cooking club but seriously, in the blink of eyes, cepat gell penuh. woa. guys pun ramai masuk, tak sangka. alahai, lastly, tak plan pun, terjun je, masuklah kelab Pencinta Alam, amacam, kelaaas tak? ahahaa. oklah tu. Ada hikmah disebalik semua ini. InsyaAllah.




Tadi pulak ada talk pasal Turn To The Right, ada Farah Asyikin dan Sham Kamikaze. Best geeeelll!! Tak mengantuk pun, sebab kelakaar. After Maghrib dari kolej, memang berlari nak peegi hall tu. wuu. tu seat da nak penuh. nasib baek kosong lagi. hehe. okaylah, talk tu pasal how they can 'berhijrah' dari buruk ke baik, its very touching story actually. nice la, tak rugi pun pergi. dapat kupon lagi. Finally I got my first kupon ! hoye hoyee :'D Oh my last post pun I told about my transformation, I hope it will be last forever, InsyaAllah, pray for me. Amin.

by the way, I really interested with these words,
SEMUA ORANG DAPAT HIDAYAH TAPI TAK SEMUA ORANG DAPAT TAUFIKNYA. MasyaAllah:)

k daa, till we meet again. TC.

Sunday, June 10, 2012

Penghijrahan yang saya nanti-nantikan(:

First of all, Assalamualaikum w.b.t. to all readers. Acha rasa mesti semua tertanya tanya apakah maksud tajuk di atas ya? penghijrahan? pindah rumah kah? hehe banyak persoalan yang berada di minda~
Well, be straight to the point, acha baru sahaja, taklah baru sangat, tapi bolehlaa, menunaikan umrah pada 10-26/5 yang lepas. Acha pergi dengan mak. Naik Pakistan International Airlines(PIA). Nik PIA so akan transit di Karachi lah. Seriously makanan dy sedap sedap kot. Woo. Alhamdulilah.







Apa yang saya maksudkan dengan penghijrahan sebenarnya, adalah, Acha dah lama sangat nak pasang niat nak pakai tudung labuh, pakai handsock, pakai stoking, menutup aurat dengan cara sempurna. Dulu, suka sangat tengok wanita yang pakai litup litup ni. LAWA. sopan je. Seriously. Dalam hati, selalu terdetik, bila lagi? Dah kahwin dah ada anak nanti ke? Eh, tapi kalau nak pakai macam tu, baju yang cantik cantik tu nak simpan mana? jeans tu nak sorok mana? selendang shawl belit belit tu nak letak mana? ada je yang menggangu fikiran acha. Acha tahu, tu semua bisikan syaitan. Nauzubillah.

Tapi kan, Acha cari juga masa yang sesuai untuk acha melakukan tranformasi ni. Bukan sikit tau, banyak dik. ahaa. Takkan la Acha tetibe nak pakai tudung labuh masa tengah prep dulu? (sekolah asrama) nanti kang orang ingat acha buang tebiat plak kan? ehee

So, dah alang alang menceluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan. Selama 2 minggu acha di Madinah dan Mekah, disana memang lah kan kena tutup litup. Wanita-wanita sana pun berjubah hitam, berpurdah, dan ada jugak yang langsung tak nampak muka. Mereka betul betul menjaga aurat dari ajnabi mereka. Di Perancis contohnya, muslimah mereka bermatian matian menjaga aurat, tetapi disini, bermati matian mendedahkan aurat. Acha luahkan ni bukan sebab acha ni baik sangat, ade juga yang tak sempurna. Tapi everybody has its own opinion right? :')

Jadi, acha ambil keputusan untuk sambung kebiasaan disana, disini iaitu Malaysia. Itulah apa yang acha nanti nantikan sebenarnya. Ramai yang cakap, " Waaah, Acha dah alim, acha dah pakai tudung labuh, ada yang memuji, tapi tak tahu pulak kalau ada yang mencerca. Wallahualam. So this is what I really wanna be, actually. Acha harap bukan sahaja pakaian, tetapi juga akhlak dan keimanan. InsyaAllah. Acha tahu ini juga doa dari mak acha sendiri. Mak sebenarnya nak acha jadi cikgu, jadi ustazah. Tapi acha tak minat mengajar, nak buat acano. I am Dentist to be. Amin:') . Doakan perubahan ini berterusan, demi mencari keredhaan Allah yang hakiki.



BIAR  TAK CANTIK DI MATA ORANG, ASALKAN CANTIK DI MATA ALLAH. INSYAALLAH. AMIN.

Sunday, May 6, 2012

Why i am happy getting into Uitm Kampus Puncak Alam?

First of all
. ~ALHAMDULILAH~
Jika kita hendak belajar mengenai bersyukur, lihat orang di bawah kita, 
Jika kita hendak belajar mengenai kerja keras, lihatlah orang di atas kita.
muka happy I macam ni :P

1.Sebab tu dulu tempat budak ni jugak, Kaytee Muhammed, TKCian 0610. Buku free(:
2.Sebab 2 of my bestfriends dapat situ jugak, Noy dan Zura:)
3.Sebab situ dekat dengan umah kakak aku, haha boleh lepak selalu:P
4. Sebab masuk 3 jun, so aku tak kelang kabut right after my umrahC:
5. Sebab situ setahun je pun, haha nanti boleh rasa uni lain jugak, kalau ada rezeki, so banyak pemandangan dan pengalaman:)
6. Sebab situ banyak tangga, YA, aku nak kurus :D

The rest, because Allah knows the best for me, for my future :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...