Sunday, December 25, 2011

this is super duper cute !


love Jazmyn Katleen Bieber :')
love this siblings !

I need a change. Nope, I need to change:')


Love is not a thing that we can play with. It is kinda of feeling that not everybody knows and pretend to understand. Love cannot be explained by words, because for me, (original me), the best thing that can explain it is from our behaviour. If you get what I mean.

I really don't understand why teenagers nowadays are so desperate to have a partner. Sorry to say this, but in my opinion, love is everywhere. You can get love from parents, siblings, and friends. Don't you think that when you are single, you are free? Yes! You get the freedom ! You don't have to take care of the other feelings, which for me, wasting your own time, perhaps. Maybe we cannot stand with our own feeling to love or to be loved, because I once have the same feeling too. I have been in a relationship while I was fourteen, whicht I called it puppy love. Until now, I still like him, even though we are no longer contact each other. Yes, haha you get it, I am a loyal girlfriend. At least, I felt how the feeling when we love somebody or be loved by somebody. I also hope he is my first and last lover. :P

Guys remember ! When you are not in a relationship, it doesn't mean, you are not HOT !

Now and InsyaAllah forever, I will hold these words with me, that, I am not interested to be in a relationship before marriage.


Let's change together friends !



P/s: Ignore the grammar, please !

Friday, December 23, 2011

Why I prefer to choose hostel ?

because. . . . .
 I will call my mum and ask or tell her:
mak :
# what are you doing ?
# are you all right ?
# what are you eating ?
# who are at home ?
# pray for me 
# I LOVE YOU

maybe not everyday, 
but at least,
I do that frequently
rather at hommie :(

Wednesday, December 21, 2011

BABY OF THE YEAR :)

hye ! comey tak caye lentok macam nie?
well, like aunt, like niece la, kann?



"cuba masukkan mana-mana baby contest, mesti menang punya :D"

credit to 
ALLYA SAYYIDAH
and
IQAH :)

Monday, December 19, 2011

Negara Singa :)

Hye !
.Here is my one-day-off trip to Singapore.
AWESOME !
.I was wearing that handbag from my SA for the first time.
:D

.Singapore Science Centre.
9$ for adult
7$ for kid
.wedding.
oomaiGaaaad~
dessert dy
TERBAEKK !!
THE MERLION
mermaid+ lion :)
140 $ Dollar for entrance
in Ringgit????


.its worth to buy the original one.
T__T

best sumpah tak tipu \(^O^)/
tapi cuma nak pesan,
kalau nak membeli belah tu pikirlah dua tiga kali okay
bawa duit manyaaaak manyak tau !
orang Singapore pon belanja kat Johor jew. fuhh ~

kat cini mmg tak boleh makan chewing gum
because Government spent almost 50,000$ Dollar
just to clean the road.
the rule have been for 12 years !
*amazed*
.no smoking country.
kat sini dah takde kampung.
semuanya bangunan
apartment kecik2 pon 300,000$ Dollar der !
OMG. baik aku tido bwh jambatan pun takpe
kata tourist guard tuh
setiap 3 minit mesti ada kapal yang keluar dan masuk.
Singapore xde buat barang sendiri
just import

Sebab tu la mahal !

thanks for reading~
Bye !

Saturday, December 17, 2011

. . . . . . . . . . . . . . .



GIRLS DAY OUT !



thanks for making me shock and huhh, ugly-.-''

Dataran Pahlawan Melaka(:

plus + +
.Puss In Boots.
"UUUuuuuuUuUuuUUuuuuu"
haha ;D

Wednesday, December 14, 2011

LOVE STORY:Part 3:Rapat

"Alia dah gile ke hape? ! Tu lah kemaruk sangat bercinta dengan sapa? Syazwan? Alia baru 19 tahun, takkan Alia nak kahwin dengan dia ? soal Dato' Razmi.
"Tapi papa, Alia cintakan Syazwan .hahahahaha. lagipun Alia takut nak study kat luar negara sorang sorang. Kalau Alia kahwin sekarang, nanti ada orang nak jaga..."
"Papa kata tak boleh, tak boleh ! Alia jangan nak buat hal ! Siapa dia ?! dia anak menteri ? anak tan sri? dia tu tak setaraf dengan kita Alia !", tengking Dato' Razmi. cehh, tahulah pangkat dia Dato' je.
"Mama pun tak suka tegok Alia asyik bekepit dengan dia je", sambung Datin Sofiyyah pula.
"Baik,, kalau papa dengan mama tak nak restui hubungan kitaorang, kami kahwin lari ! papa dengan mama jangan menyesal !" tegas aku.



"Alia dah nekad ! Alia dah nekad ! Alia nak kahwin dengan Iwan ! "
"Alia !, Alia !, bangun Alia !, apa nekad nekad ni? siapa Iwan? "
..................................
Suara itu macam selalu aku dengar.....
"Alia !, ni Mak Jah lah ! apa ni anak dara mengigau ! tak senonoh betul ! bangun Subuh ! dah pukul 6 dah ni!

Lahhh...........aku mimpi je ke tadi. Ishh kenapa tak betul betul ja ??

................................

Lol. Hari ni hari Ahad. Cuti umum. Cikgu pun tak rajin nak buat kelas tambahan pada waktu waktu macam ni.So hari ni enjoy ! Rancang nak keluar pergi jalan jalan window shopping gitu dengan Zura sebab dia sorang ja yang paling dekat dengan umah aku. Aku punya lah semangat nak taip mesej kat Iphone cehh Iphone tu dan tiba tiba je dapat call dari Datin Sofiyyah, mama aku.

"Hello sayanggggg mama ! Lia buat apa? Dah sarapan ?, soal mama. Dalam hati aku, tak pernah pulak dia rajin call aku waktu waktu macam ni. Yelah selalu sebuk ja, asyik oustation pulak tu.
" Dah, baru ja tadi. Mama kat mana ni ?  ingat pulak nak call ? ==" jawab aku dengan seriusnya.
" Ishh Alia ni, macam tak suka je mama call ni. Mama dengan papa on the way to the airport. Tapi before tu singgah office dulu. Daniel okay ?
"Okay je." jawabku ringkas.
"Erm by the way I got a call from your teacher yesterday."

So this is the main point she call me. " Ermm, what she said ?"
"Cikgu cakap result Addmath Alia takda peningkatan. Shes just worried because the other subjects you make it perfect.
......................................

Aduhai macam mana ni.... Puan Jazlina dah report kat mama pulak tuhh ==". Aiyoo..Tapi, aku kan ada.... Syazwan ! Ha Syazwan ! Bagus ! Iwan !!!

Esoknya ;
"So ?! kau dah setuju la ni? Betul ni nak tolong aku ?!"
"Muka aku macam ada main main ke ?, jawab Iwan.

Jadi bermulalah kelas tambahan Addmath antara Alia dan Syazwan. Semenjak itu, keputusan Alia semakin meningkat. apesal skema sgt ni. Hubungan mereka pun semakin rapat, bukan seperti dahulu, nak bertegur sapa pun susah. Orang ramai terutamaya teman teman mereka dah mula bergossip sesama sendiri. Biasalah kalau kat sekolah, cerita cerita umpama pisang goreng yang panas macam ni ramai yang nak menyebok ambik tahu. So tersebarlah khabar angin Alia Dato' Razmi dah couple dengan Muhammad Syazwan Isa, walhal mereka cuma kawan rapat sahaja. Tapi mereka berdua buat donno je. SPM adalah tujuan yang utama dan itu yang perlu difokuskan sekarang. Alia kini hanya membilang hari. 7 hari lagi untuk SPM   = =" ~.

Suasana kat sekolah dah semakin rancak. rancak ? . Pelajar - pelajar Tingkatan 5 gigih mengulang kaji pelajaran. Ada antara mereka yang dah macam zombi. Mungkin stay up malam kot. Cikgu cikgu pon tak berani nak escape daripada mengajar di kelas. Tu cari nahas namanya. Pengetua kami, Ayahanda Tuan Nor Hassan adalah seorang yang sangat berdedikasi, dan baik hati. Kalau dia tahu ada cikgu cikgu yang escape kelas, habislah ditengkingnya. Satu sekolah boleh dengar. Kalau cikgu dah macam tu, pelajar apatah lagi.

#tamatPART3#

untuk awak :P


makan puas puas ye !

Tuesday, December 13, 2011

my little ugly cooking skill, ahh

ni nak kongsi sikit 
lagi2 buat kaum hawa yang dah aabes SPM tu
haha, meyh la cuba,

............
CEKODOK NANGKA !!


mula mula mestilah ada ;

1. Nangka 


2. Tepung gandum,
gaulkan sampai sebati :)


3. Tambahkan air secukupnya


4. Tambahkan yeast atau serbuk penaik.
hello sis, this is very biology tahu !


5. Gaulkan sehingga rata :D
macam ni !
errr, tak rata lagi ni


6. Panaskan minyak.
masukkan seketul seketul.
kalau xnak gunakan tangan,
guna sudu pon takpe.
ini untuk dapatkan tekstur yang lebih baik !


7. Hasilnya, TADAAAA !!


tepukan gemuruh untuk achaaaa !!!


Selamat Mencuba kawan kawan !

p/s; apesal aku terasa macam formal gila nihh ==''
pp/s; yess, this is the ori me :)

Sunday, December 11, 2011

LOVE STORY:Part 2:Add Math

''Eishh soalan addmath ni,  takde yang lagi susah ke?. Terkebil-kebil aku jawab soalan Integration tu. susah dia tahap cipan. haiseyy. Aku tengok Syazwan buat bukan main laju lagi.  Dalam hati aku, amboi kau, langsung tak heran aku yang sorang terkontang kanting kat sini. huh. Gentlemen lah sikit. Tetiba ku terfikir, kalau aku senyap ja, lagilah dia senyap, so baik aku yang tanya dulu. Yelah , aku tahu kalau nak belajar pelajar yang kena cari cikgu, bukan cikgu cari kita. Kan?

''Ermm, Iwan, ohhh Iwan.'' Syazwan mendongakkan kepalanya. Terus dia angkat kening dia. Omo ! cool gila gua cakap lu. Tu maksudnya, mungkin nak ape kot. haaha.


''Ni ha, nombor 8 ni, aku tak tahu nak solve kan macam mana." Huh, jantung aku berdegupnya cuma aku dengan Allah jelah yang tahu. Gulpp !!
"Ohh ni. alah senang je lah."jawab Syazwan.
"Untuk kau memanglah senang, mangkuk !", desis aku dalam hati.
"Macam ni, Bla bla bla bla bla, pastu kau bla bla bla. nanti kau kena samakan bla bla bla, Done !" jawab dia dengan happy nya.
''Ouh cenggitu ehh, hihi. Thanks.Mata aku tepat memandang mata dia. Gulp !! Wahh, bercahaya !!!

Ring ring ring !!! Loceng sekolah aku dah berbunyi. Tu tandanya dah tamat sesi pembelajaran waktu pagi. Waktu last tadi subjek Additional Mathematics, subjek yang 'paling aku minat' tu. Taknak macam pecah pulak kan tadi jawab soalan yang Puan Jazlina bagi.

Aku berlari lari anak umpama anak kucing kecil ke pagar utama sekolah. Aku nampak seorang lelaki yang memakai beg galas jenama Adidas. Itu Syazwan ! haishh, aku ni, asyik Syazwan, Syazwan, Syazwan, lama lama sawan tahu tak ! tapi takpe ! Ni lah peluang terbaik untuk aku tegur dia lagi. Rasa gedik pulak tetibe. huh!

"Oit !", terjah aku dari belakang.
"Oi,. lain kali bagilah salam dulu. Mana ada greet orang main oit oit ni.",sindir Iwan.
"Hehe, Assalamualaikum."
"Wa'alaikumussalam."
"Erm, Thanks sudi tolong Lia tadi. Lia memang lemah sangat Addmath tu. huhu, padahal dah nak SPM dah ni." kata aku tanpa menyedari yang Syazwan dah pun jalan ke hadapan.

Dalam hati aku, okayy, aku cakap sorang-sorang = =''.


''Aku boleh ajar kau Addmath, tu pon kalau kau nak,"  jerit Syazwan dari jauh, tanpa menoleh ke belakang.


and i was like:
HAAA! OMG ! aku mimpi ke hapa ni ! yahoooo !!


#tamatPART2#


Saturday, December 10, 2011

LOVE STORY:Part 1:Kelas

Hari ni aku bangun awal. Sangat awal. Jam yang Intan bagi aka kawan baik aku bentuk LOVE tu pon baru menunjukkan jam 4.45 pagi. Dalam hati aku, eishh, dah alang-alang bangun awal, baik aku solat hajat sekali. Tahun ni aku ambil SPM. So usaha tu kena lebih, kalau nak dapatkan lebih.

Usai je solat hajat, aku terus study kejap.yelah, lagi beberapa minggu je beb nak SPM der. goyang tahu tak?. haha.aku memag lemah sikit Chemistry, lagi-lgi tajuk Salt tu. eissh megarut je kan. Tapi kalau Biology aku la paling happy. Seronok gila kalau study Bio! walaupon aku tak pernahla kan dapat A+ ke hape, tapi better dari Chem aku.

Pagi tu semuanya berjalan macam biasa, lepas solat subuh, mandi, siap-siap, breakfast jap, dan pegi sekolah. Parents aku takde kat rumah sebab outstation. Semua kerja rumah Mak Jah yang siapkan. kadang kadang aku rasa sunyi gila. yela, takde sapa yang nak layan aku kat rumah. Ada adik pon tak boleh harap. Daniel tu asyik dgn video game, PSP dia je. kekadang aku nak jugak hempuk dengan buku buku SPM aku nih. baru kau tahu. hehe.

Aku salam Mak Jah, pastu Pak Mat. Mereka suami isteri, yang kerja kat rumah agam Dato' Razmi and Datin Soffiyah, merangkap papa dan mama aku.

Alia Dato' Razmi
'' Hari ni Lia balik pukul berapa? ada kelas tambahan tak?'' tanya Pak Mat.
''Erm, Lia tak sure lah Pak Mat, nanti Lia main miskol miskol dengan Pak Mat yee. tu tandanya suruh ambil la tuh,hehe'' jawab aku.

Aku masuk ke kelas dengan semangat yang berkobar kobar. Fuhh, pagi ni je dah ada test Chemistry paper 2. macam tuuut. Nasib baik lah aku dah sedia. kalau tak....hhhh. Dalam kelas meja aku betul-betul bawah air-cond. Boleh kematu aku kat situ. Dalam hati aku,''haihh, sapa la yang susun meja sesuka hati hatok mak dia ja?, fikir la keselesaan orang lain at least.''.Nak dipendekkan cerita, orang yang duduk sebelah kanan aku Syazwan, lelaki yang paling aku admire. aaaaaaaah Tidak ! dia duduk sebelah aku ! Kebetulan gilaaaaa :D ouh kalau cenggini takpelah. Aku jadi keras kematu macam batu pon tak ape !

Kalau korang nak tahu, aku dah lama sangat minat Iwan tu, since sekolah rendah kot. Aku rasa bestfriends aku Intan, Noy dengan Zura je yang tahu pasal hal ni. Dia obviously la lelaki yang lagi tinggi dari aku, senyum dia pon boleh buat orang CAIR kat dia.

Syazwan <3
Cair kan ?! kitaorg jarang berbual dan probability untuk dia perasan yang aku suka dia konfom2 la rendah. Yelah, takkan aku nak act macam perigi mencari timba pulak kan. huhu. Habis je test tadi dia terus tanya aku jawapan nombor 7, essay. Huh, aku pon jawab dengan yakin plus nervous sikit. Takpe. Biar salah asalkan yakin.ngee.

Habis test je, Faez, merangkap ketua kelas aku terus buat cabutan untuk pilih orang duduk dalam group masing-masing. Dia memang macam tu, suka buat keputusan tanpa tanya pendapat oang lain. heh. kalau kami tak ikut, mula lah dia buat muka. tapi he's nice, hardworking and that's why kami lantik dia jadi ketua. Kata Faez, dia nak persekitaran yang baru dan kitaorang pon dapat rapatkan ukhuwah antara satu sama lain. Yelahh. aku ikut aja.

AGAIN!! i can't believe my ears, bila Faez cakap aku dengan Iwan satu group. Wahh, aku macam nak melompat. Terasa diri berada di awang-awangan atmosfera yang tinggi ! Hasif dengan Nana pun satu group dgn aku jugak. Faez, kali ni aku memang sayang kau sangat2 ! I love u ! ;D

p/s; persamaan watak xda kena mengena antara hidup dan mati. peace !

#tamatPART1#

this is so pretty awesome !

i'm looking forward for this ;D



benda ni kalau letak kat dapur,
elak-elak mak korang ingat pinggan alas cawan je kan,
sbb tersangatlah nipis !
aku guna CSL G6 ni pon sbb nak berlatih untuk guna KAU nanti. hehe
Iphone 6,7,8?
bila nak keluar?

Friday, December 9, 2011


.be a SAKTI's student.
.anda tiada pilihan lain.

Thursday, December 8, 2011

LOVE STORY: Prologue

Awak,
Kita tidak berpegangan tangan seperti mereka,
melafaz kata cinta berbalas-balasan,
bahkan sering ada jarak antara kita,
dan wujud pelbagai batasan,

Kita ini bercintakah?

Awak,
Kita ini tidak sering berhubungan,
tiada bicara manis,
dan masing-masing sibuk dengan diri untuk dipersiapkan.

Kita ini bercintakah?

--------------------------------------------

Ya,
Kita ini bercinta,
cuma bukan dengan definisi mereka.
Tetapi dengan definisiNya.

Belum waktunya untuk melangkaui batas yang ada,
sekarang adalah masa untuk mempersiapkan diri kita.
Manis hubungan bukan pada pegangan tangan,
juga bukan pada bicara kata,
tetapi dengan hubungan kita terhadap Tuhan,
dan sejauh mana kita menjaga pasangan dari neraka.

Nanti bila bersama,
kita bukanlah keluarga biasa,
bahkan pasangan yang siap untuk menembus syurgaNya.

Awak,
bukankah itu adalah cinta ?
pesanan kpd diri.kalau nk jadi jiwang,jadilah jiwang yang luar biasa :D
~hilal asyraf~



credit to; siti nur syazwani :D

Brand New Acha !


i keep thinking to do this...
entahlah ekk
nak buat ke xnak
nak ke taknak....
well, acha terfikir nak buat CERITA.erkk, macam novel ka?
lebih kuranglah.
itupun utk memenuhkan masa waktu cuti ni
yelahh better kan dari 
makantidomakantido

erm, so, kalau dapat komen yg positif,
cehh tulis pon belum ada hati nak...
boleh lah kot.

COMING SOON !

Wednesday, December 7, 2011

G Dragon..

omo ! kenapa dia ?
kenapa tak TOP??
jangan marah Afrina,
sebab malam tadi aku mimpi dia !

bahagia (^0^)

Ji yong oppa <3

Tuesday, December 6, 2011

i just.....


......miss our childhood memories <3

keep in touch yaa !

Sunday, December 4, 2011

i am totally envy..

dengan orang - orang yang 
ambik lesen memandu tahu tak???
acha bila lagi ?
xkan habis plkn baru nak pergi?
mak,
nak pergi amk lesen....
iskiskisk

benci la macam ni !

loveTOP <3

Thursday, December 1, 2011

happi holiday, welcome PLKN !

alhamdullilah, akhirnya habis pon exam maut acha tu. SPM is not enemy. but its depends on u how u make friend with him. btw, dahlame tinggalkan blogg ni. dah berbulan. hari iini adalah hari 2nd acha jadi orang awam. orang AWAM? ape tu? hahahaha tu lah istilah yg digunakan untuk bebudak yang dah habis sekolah kan. macam acha~ ^-^. so, i just wanna to say ;


HAPPY HOLIDAY TO ALL SAGACIOUSIANS !




here is one more story that i wanna u to know. its all about PLKN!!!! i'm freaking out when i know im selected for that programme. ohmygoshohmygoshohmygosh. my friends keep making fun of me selected for PLKN. its PUSAT LATIHAN KHIDMAT NEGARA. but im just cool and say that i wanna to join that. yes! its a big experience and i believe that they got jealous with me. hehehe.
nanti agak kao jumpe acha kat KEM PLKN BINA SEMANGAT YPJ, MERSING, JOHOR. tegur tegurlahh yer :)
                             





p/s; nie ready nak kurus ni :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...